Как да запазим връзката си здрава и хармонична дълги години, да продължаваме

...
Как да запазим връзката си здрава и хармонична дълги години, да продължаваме
Коментари Харесай

5 научни метода, с които любовта живее дълго

Как да запазим връзката си здрава и хармонична дълги години, да продължаваме да бъдем привързани един към друг дори и след десетилетия взаимен живот? Това продължава да е сериозен проблем за доста двойки и постоянно, отговорни за разделите са неправилни модели на държание и токсични привички.

Но има добра вест – човек може да се избави от вредни поведенчески шаблони на всяка възраст чрез основаване на нови невронни връзки. С проучването на метода по който взаимоотношенията с хората образуват човешкия мозък, се занимава науката Междуличностна невробиология. Тя твърди, че можем да използваме научните открития за връзката сред мозъчната активност и нашия опит, с цел да променим съществено живота си. Ето няколко научни метода да подобрим и съхраним връзките с партньора си.

1. Показвайте му благодарност за грижата

Когато вашата половинка прави нещо хубаво или демонстрира грижа, не го подминавайте с безмълвие. Показвайте, какъв брой цените това, даже и да става дума за дреболии от всекидневието. Вербалното изложение на благодарност въздейства на неврохимията освен на вашия мозък, само че и на мозъка на колегата ви. Дори и единствено да мислите какъв брой сте признателни, вие стартирате да възприемате обекта на вашата признателност по-позитивно.

Винаги сме стимулирани да повтаряме това, което се е оказало прелестно – вашият сътрудник безусловно ще изиска да отвърне на вашата благодаронст. Този дребен кръговрат ще ви оказва помощ да се възприемате в позитивна светлина.

2. Използвайте комизъм при дребни спорове

Хуморът притегля хората един към различен и е незаместим отдушник при дребни битови спорове, които са неизбежни в фамилния живот. Когато се смеете дружно над дребни недоразумения, вие ще можете да се концентрирайте върху позитивните моменти и да укрепвате връзките си, вместо да се отдръпвате един от различен и да трупате в себе си засегнатост.

Преди да се пошегувате в под напрежение миг обаче, преценете дали сътрудникът ви ще реагира съответно на подобен метод. Използвайте комизъм с почитание към него и се уверете, че обстановката е уместна за смешка.

3. Преживявайте дружно нови и радостни неща

Новост и възбуденост са ключът към активирането на центъра за хонорари в мозъка. Тези усеща ще ви оказват помощ да поддържате романтиката и динамичността в връзките. Вземете уроци по салса, летете с парапланер, забавлявайте се дружно в увеселителен парк. Важното е и двамата да се отнасяте към този опит позитивно, а не единият да се постанова над другия. Създавайте щастливи моменти в живота си: от време на време систематично, от време на време непринудено. Адреналинът ще резервира романтиката и няма да ви разреши да затънете в скучна рутина.

Прочетете целия текст на уеб страницата на Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР